Nominaties Sportman/vrouw van Kampong 2022 bekend

De laatste winnaar in 2019: hockeyer Robbert Kemperman.

Sporten op Kampong is een prachtige mix van verschillende sporten en van breedtesport en absolute topsport. Aan de Laan van Maarschalkerweerd kan je genieten van het zelf sporten en de ontwikkelingen van de topteams op de voet volgen. Elk jaar wordt er een Sportman/vrouw van
Kampong gekozen die een bijzondere prestatie heeft geleverd op internationaal, nationaal of lokaal niveau. Een speciale commissie binnen Kampong heeft de schone taak om sporters te nomineren en uiteindelijk een winnaar te kiezen.

De laatste keer dat deze prijs werd uitgereikt, was in januari 2020. Daarna heeft veel competitiesport op Kampong bijna twee jaar stilgelegen vanwege COVID. Gelukkig hebben we inmiddels weer veel sportprestaties gezien van onze Kampongsporters en wordt de prijs uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op zondagmiddag 8 januari in het Kampong Clubhuis. Alle Kampongleden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De genomineerden voor het jaar 2022 (in alfabetische volgorde) zijn:

Luna Fokke 
Luna komt sinds 2019 uit voor Kampong Dames 1. Gedreven middenvelder met een neusje voor de goal. Het afgelopen sportjaar was zeer succesvol voor Luna. Met Jong Oranje behaalde ze maar liefst twee medailles: in april een gouden medaille op het (uitgestelde) WK in Zuid-Afrika, en als captain van JO de zilveren plak afgelopen zomer op het EK in Gent. Inmiddels is ze toegevoegd aan de trainingsgroep van het grote Oranje en maakte ze haar debuut in juni. Een prestatie van formaat die deze nominatie meer dan verdiend maakt.
 
Daan Groot Zwaaftink 
Daan debuteerde 23 jaar geleden (!) op 16-jarige leeftijd in Kampong Voetbal 1 en heeft een zeer groot aandeel gehad in de kampioenschappen van de afgelopen seizoenen. Met als klap op de vuurpijl het kampioenschap afgelopen zomer waardoor Kampong Voetbal 1 promoveerde naar de 4 de divisie (voormalige Hoofdklasse). Daan heeft inmiddels meer dan 250 doelpunten voor Kampong 1 heeft gemaakt.

Jip Jansen 
Jip is al jaren een zeer betrouwbare kracht in Kampong heren 1 en staat voor veel goals! Als strafcornerkanon is hij onmisbaar in zowel het Nederlands elftal als op de Klapperboom. Hij was in 2022 goed voor een totaal van 40 doelpunten in 45 wedstrijden…  Voor Kampong: 25 officiële duels, 29 doelpunten. Voor Oranje: 20 interlands, 11 doelpunten. Chapeau!

Allen, van harte gefeliciteerd!

Alle Kampongleden zijn van harte welkom op zondag 8 januari 16:00 uur in het Kampong Clubhuis voor de nieuwjaarsborrel.

Midden in het clubhuis, aan één van pilaren, zijn alle sportmannen en -vrouwen van Kampong vereeuwigd. Deze prijs wordt al uitgereikt sinds 1988. Ook online zijn alle winnaars tot nu toe te vinden: Sportman/vrouw van het jaar– SV Kampong

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.