Squash is een snelle racketsport voor alle leeftijden en daagt jou uit op het gebied van tactiek en techniek. Met leuke balspelletjes en simpele oefeningen train je snelheid, uithoudingsvermogen, conditie, spelinzicht, en balcontact. De trainingen zijn in groepsverband waardoor je ook nieuwe vrienden leert kennen. Beleef het sportieve plezier tussen de muren van Kampong Squash.
Dus ben jij tussen de 7 en 17 jaar en wil je graag meer bewegen, sneller worden en een betere conditie krijgen? Schrijf je dan nu in voor één van onze speciale jeugdabonnementen!
Interesse in een gratis proefles of heb je een vraag? Stuur een mail naar jeugd@kampongsquash.nl
Squash wordt steeds populairder onder de jeugd. En dat is niet voor niks:
- Squash is een van de gezondste sporten (o.a. gebaseerd op de calorieverbranding)
- Het bevordert hand-oogcoördinatie en reactievermogen
- De sport kan beoefend worden vanaf een jonge leeftijd
- Je kunt squashen met zijn tweeën maar ook in het teamverband
- Squashen kan het hele jaar door beoefend worden!
Het jeugdabonnement is geschikt voor spelers zonder squashervaring tot ervaren spelers.



Squashprogramma’s voor scholen
Squash is voor scholen een uitermate geschikte sport om het bewegingsaanbod voor scholieren uit te breiden en om de verbinding tussen binnen en buitenschoolse activiteiten te versterken, zie bijvoorbeeld enkele voordelen van squash hierboven. Tevens past Squash perfect in het beleid van de overheid om de jeugd gezond en op gewicht te houden. In het verleden heeft Kampong squash samen gewerkt met de volgende scholen. Wij zijn nu hard zoekende naar een functionaris welke de scholen weer onder leiding kan nemen.
- Gerrit Rietveld
- Via Nova College
- Globe College
- Amadeus
- X11
- Trajectum
- Pouwer
- Kranenburg
- Stedelijk gymnasium
- Gregorius



Vrijwillegersbeleid
In verband met onze jeugdafdeling neemt Kampong Squash extra maatregelen omtrent vrijwilligers en maatregelen om ongewenst gedrag tegen te gaan. Kampong Squash volgt het beleid van NOC NSF en het stappenplan van gratisvog.nl. We vragen dus ook een verklaring omtrent gedrag aan (VOG) voor onze jeugdtrainers.
Gedragscode
Alle vrijwilligers die met jeugd in aanraking komen onderschrijven de gedragscode va het NOC NSF:
- De begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de minderjarige zich veilig en gerespecteerd voelt.
- De begeleider onthoudt zich ervan de pupil te bejegenen op een wijze die de minderjarige in zijn waardigheid aantast.
- De begeleider dringt niet verder door in het privéleven van de minderjarige dan functioneel noodzakelijk is.
- De begeleider onthoudt zich van elke vorm van seksuele benadering en misbruik ten opzichte van de minderjarige. Alle seksuele handelingen, handelingen, contacten en –relaties tussen begeleider en minderjarige tot 16 jaar zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seksueel grensoverschrijdend gedrag.
- De begeleider mag de minderjarige niet op zodanige wijze aanraken, dat deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard ervaren zal worden.
- De begeleider zal tijdens trainingsdagen, kampen, reizen, uitjes en dergelijke zeer terughoudend en met respect omgaan met minderjarigen en de ruimtes waarin zij zich bevinden, zoals de kleedkamer of hotelkamer.
- De begeleider heeft de plicht de minderjarige naar vermogen te beschermen tegen vormen van ongelijkwaardige behandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag en zal er actief op toezien dat de gedragscode door iedereen
die bij de minderjarige is betrokken, wordt nageleefd. - Indien de begeleider gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze gedragscode en bij vermoedens van seksueel grensoverschrijdend gedrag, is hij verplicht hiervan melding te maken bij de daarvoor door het bestuur aangewezen personen.
- De begeleider krijgt of geeft geen (im)materiële vergoedingen die niet in de rede zijn.
- In die gevallen waar de gedragscode niet (direct) voorziet, of bij twijfel over de toelaatbaarheid van bepaalde gedragingen ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de begeleider in de geest van de gedragscode te handelen en zo nodig daarover in contact te treden met een door het bestuur aangewezen persoon.
Vertrouwenscontactpersoon
De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt omtrent grensoverschrijdend gedrag. Arianne Brouwer is de vertrouwenscontactpersoon voor Kampong Squash. Zij is te bereiken via 06-11496327 of via vertrouwenspersoon@kampongsquash.nl.