Kampong met extra team van start in competitie

,

De competitie is weer begonnen! Kampong doet dit jaar met zeven teams mee: vijf herenteams en twee damesteams. Dat is er één meer dan vorig jaar, wat te danken is aan de samenwerking met studentensquashvereniging US Beat it. Kampong 5 is ons nieuwe ‘studententeam’. Ook bij de dames doen er drie leden van Beat it mee, zij draaien mee in de bestaande teams. Lees verder hoe het verliep in de eerste speelronde.

Oscar pakte de overwinning in zijn eerste wedstrijd. Foto: Tara van den Broek

Afgelopen vrijdag was de eerste speelronde. Daarin pakte het studententeam de eerste 4 punten ooit, maar helaas ging de ontmoeting met Sportcity Leidsche Rijn  wel met 4-9 verloren. Maar geen zorgen: kopman Jonne pakte al knap de winst met 3-0 en het onervaren en nog jonge team kan vanaf nu alleen nog maar groeien.

Heren 1 kent ook grotendeels een nieuwe samenstelling dit jaar: ongeveer het hele team verhuisde naar Heren 2 met uitzondering van Jesper. Hij kreeg gezelschap van een aantal leden van het oude Heren 2 en 3. Kopman is Zandre, maar ook Romain, Camiël, Raymond, Martijn en Ronnie komen Heren 1 versterken. De eerste wedstrijd in de Tweede Divisie werd wel een pittige: het team ging er met 1-12 vanaf tegen het zeer sterke Nieuwe Sloot. Alleen Zandre pakte een game, al zaten alle andere teamgenoten ook heel dichtbij gamewinst.

Dames 1 gaat het dit jaar een divisie hoger proberen en komt uit in de Eerste Divisie. Dat leek van tevoren al een zware opgave zonder de speelster die vorig jaar zoveel won: Marleen gaat een jaartje op sabattical. Gelukkig is er wel versterking vanuit Beat it en debutant Teuntje pakte gelijk haar eerste overwinning. Wanda kwam heel dichtbij winst maar moest helaas een 2-0 voorsprong in games uit handen geven.

Heren 3 hield als enige Kampongteam deze ronde de eer hoog door een fraaie 12-3 overwinning te boeken bij All inn. Ook Heren 3 kent deels een nieuwe samenstelling, met spelers van het oude Heren 2 en 3 samengevoegd. De nieuwe aanwinsten Joost en Peter bewezen meteen hun waarde en wonnen beiden met 3-1. Ook vaste krachten Danny en Onno wonnen, en deden dat zelfs zonder een game weg te geven. De verwachtingen zullen de rest van het seizoen hoog zijn!

Dames 2 trof het niet in de eerste ronde en speelde gelijk tegen een team waarvan de tegenstanders allemaal 1 of zelfs 2 barema’s sterker waren. Zonder de nieuwe studenten in de basisopstelling werd het maar liefst 9-0 voor Westvliet.

Tot slot Heren 4. Zij komen in dezelfde competitie uit als het nieuwe Heren 5-team en vinden zichzelf 1 puntje boven het studententeam terug in de ranking. Het team onder aanvoering van Bart pakte 5 punten tegen De Sluipers. Nieuwe nummer 1 Lars kon zijn competitiecomeback na een lange blessure nét niet bekronen met een zege: hij verloor met 3-2 in een zeer spannende wedstrijd. Competitiedebutant Oscar kende een weergaloze seizoensouverture. Hij pakte een dikke 3-0 overwinning en redde daarmee de meubelen voor het team.

Heren 2 kwam deze speelronde nog niet in actie, de tegenstander moest daar vanwege een volle ziekenboeg om uitstel vragen. Die wedstrijd wordt in oktober ingehaald.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *