Om te reserven op desktop: klik hier

Om te reserveren op mobiel: klik hier

FAQ Online reserveren

  1. Waarom online reserveren?

Bij Kampong squash willen wij met de tijd mee gaan. Daarnaast hebben we de ambitie om de vereniging te laten groeien in de komende jaren. Wij waarderen het clubgevoel en de mogelijkheid om veel te kunnen spelen. Bovendien voorzien wij dat het drukker gaat worden op de banen. Er wordt slecht gebruik gemaakt van het afhangsysteem. Om het wachten op een baan te voorkomen, stappen wij in de wereld van het online reserveren. Hiermee wordt baangebruik gereguleerd waardoor je altijd op afstand een baan kan reserveren en die je tot je beschikking hebt op de tijd die jou uitkomt.

2) Waarom vervangen wij het afhangsysteem?

Het afhangsysteem was een mooi nostalgisch middel om banen af te hangen. Echter door de toename van het aantal abonnementen en (eenmalige) spelers, hebben wij gezien dat het afhangsysteem leidt tot veel onduidelijkheden en onterecht gebruik. Zo hingen er veelal ongeldige pasjes, was het niet altijd duidelijk wie speelt op welke baan en was het soms de vraag of alle spelers wel hadden betaald. Daarnaast is het soms lastig om mensen aan te spreken over de baan waar jij recht op hebt. Verder hebben wij in het leden administratie systeem gezien dat veel mensen bij het opzeggen van hun abonnement, hun keycards niet hadden ingeleverd en daardoor ‘gratis’ konden spelen. Nog een belangrijke reden om voor het online reserveren te kiezen is om fraude tegen te gaan en voor iedereen een eerlijk systeem te creëren.

3) Hoe werkt het aanmelden voor online reserveren?

Via de website van Kampong squash kom je bij de link waar jij je kan aanmelden. Je dient dan eenmalig akkoord te gaan met de reserveringsregels. Hierna kun je een account aanmaken en zul je zien dat het reserveren zich vanzelf wijst. Tip: Neem de reserveringsregels wel even goed door.

4) Kan ik ook met mijn mobiele telefoon een reservering maken?

Jazeker, voor je mobiel dien je de volgende link te gebruiken: https://kampongsquash.baanreserveren.nl Maak een account aan en voortaan kun je daar je baan vastleggen. Voordat je voor de eerste maal hier gebruik van maakt dien je akkoord te gaan met de reserveringsregels. Tip: Neem deze wel even goed door.

5) Wat gebeurd er met mijn gegevens?

Kampong squash zal de gegevens van een lid nooit op enige wijze aan derden ter beschikking stellen. Feitelijk bewaarder van de gegevens is i-Reservations b.v. (van baanreserveren.nl), dat moet worden beschouwd als uitvoerder van Kampong squash, zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

6) Hoe zit het met betalingen?

Leden van Kampong squash hoeven niets te betalen bij het maken van een reservering. Alle reeds bestaande abonnementen binnen Kampong squash zijn opgenomen in het online reservering systeem. Wanneer jij de reservering maakt om samen met een gastlid te spelen dient de gast wel te betalen. De persoon die de reservering maakt krijgt dan het verzoek het bedrag voor het gastlid af te rekenen.

7) Wanneer ik een reservering maak, hoe lang kan ik dan spelen?

Dit is een punt waarop Kampong squash verschilt van de andere Utrechtse squash verenigingen. Elke reservering staat voor één uur baangebruik. Om iedereen een kans te geven om te squashen is er een beleid voor de piekuren. Deze gelden m.u.v de woensdagavond voor de 4 andere doordeweekse dagen van de week van 18.00 uur tot 23.00 uur. In de weekenden liggen de piekuren, i.v.m vroegere sluiting van het clubhuis, tussen 18.00 en 21.00 uur. Elke speler, inclusief zijn medespeler, kan dan maximaal 2 aaneengesloten uren één baan reserveren. Pas na afloop van deze 2 uur kan je weer een nieuwe reservering maken.

8) Kan ik het hele jaar door een reservering maken?

Op de volgende momenten kan er niet gereserveerd worden: Elke woensdagavond tussen 19.00 tot 23.00 uur. Houdt er rekening mee dat er door het jaar heen voor kan komen dat op de vrijdag- zaterdag- en zondagavond het clubhuis voortijdig sluit. Dat heeft als gevolg dat een mogelijke reservering op deze avonden geen doorgang kan vinden. Kijk voor de tijden waarop je kan reserveren bij vraag 7. Wil je er zeker van zijn of het clubhuis geopend is bel dan naar: 030-2006014.

9) Wat als er geen reservering is gemaakt na mijn baanreservering, moet ik dan van de baan af?

Juist niet! Als niemand een reservering heeft gemaakt in het uur na jouw reservering, dan mag je doorspelen op dezelfde baan of op een baan die wel vrij is. Eis is dus wel dat je voor minimaal 1 uur een baan gereserveerd hebt. Is de baan waar je op speelt wel gereserveerd en zijn er geen andere banen meer vrij, dan moet je uiteraard de baan verlaten.

10) Hoe zit het met de clubavond, moet ik dan ook reserveren?

Nee dan kan er niet worden gereserveerd. Alle banen zijn tussen 19.00 uur en 23.00 uur geblokkeerd (de banen 1 en 2 zijn tussen 19.00-20.00 uur gereserveerd voor jeugdtraining). De clubavond is er voor leden met een kennismakingsabonnement, een senior lidmaatschap, studenten en jeugdleden. De clubavond kan niet gespeeld worden door dagleden, leden met een zomer of winter abonnement. Losse baanverhuur is op deze avond, vanaf 19.00 uur, niet mogelijk.

11) Zie ik goed dat de clubavond eerder begint dan voorheen?

Dat klopt. Aangezien de reserveringen per uur gaan tellen zagen wij een mooie kans om de clubavond met een uur op te rekken voor de leden genoemd onder vraag 10. Oftewel de woensdag clubavond begint per 1 juni 2019 om 19.00 uur.

12) Kan ik spelen zonder te reserveren? Moet ik die moeite doen als er niemand is ?

Nee, hoewel wij begrijpen dat het zinloos kan overkomen dient iedereen die wil squashen (buiten de clubavond op woensdag om) een geldige reservering te maken. Hiermee houdt Kampong squash zicht op het aantal reserveringen. Hiermee kunnen wij in de loop van de tijd zien waar de pieken en dalen liggen. Welk abonnement bij wie past en of iedereen zich aan de spelregels houdt om het voor iedereen leuk en overzichtelijk te houden. Bij oneigenlijk gebruik behoudt Kampong squash zich het recht voor, om je te wijzen op de reserveringsregels en zal het bestuur hierover met het betreffende lid in gesprek gaan.

13) Hoe verhoudt zich het reserveringssysteem tot de keycard?

Iedereen die per 1 juni 2019 lid is, is reeds in het bezit van een keycard welke op zijn/haar naam is uitgereikt. Iedereen die lid wil worden dient zich via de link genoemd bij vragen 2 en 3 aan te melden en een abonnement af te nemen. Vanuit baanreserveren.nl zal van elke nieuwe inschrijving een mail gezonden worden naar de ledenadministratie van Kampong squash. De ledenadministratie zal een keycard toezenden. Wanneer deze keycard in het bezit is van het nieuwe lid vangt het abonnement aan.

14) Ik wil slechts af en toe of maar 1 keer komen squashen. Wat moet ik dan doen?

In het geval dat je maar 1 keer komt of slechts af en toe, zijn er twee mogelijkheden. Via de link in vragen 2 of 3 meld je je aan bij Kampong squash. Wanneer je sporadisch wil spelen kun je een strippenkaart afnemen van 5 of 10 keer spelen. Deze zal eerst via I-deal betaald dienen te worden. Deze strippenkaart is een jaar geldig. Wil je slechts één keer spelen, dan kun jij je als gast aanmelden. Je dient dan ook via I-deal een losse baanhuur af te rekenen voor jou en je medespeler. In beide gevallen geldt dat de keycard afgehaald dient te worden bij nummer 14 (dat is de kantine van Kampong). Laat daar je reservering zien en neem €25 contant(!) mee. Daarnaast dien je bij hen een ID kaart of je naam en telefoonnummer achter te laten. Na je speeltijd krijg je €25 euro contant en ID (indien van toepassing) retour wanneer je de keycard weer inlevert.

15) Hoelang van te voren kan ik een baan reserveren?

Een baan is 7 dagen van te voren te reserveren. Vanaf de dag van reserveren zelf tot en met 7 dagen later.

16) Kan ik met een strippenkaart betalen voor 2 personen?

Ja, de strippenkaart is niet persoonsgebonden. Vul dan als tweede speler ‘gast’ in, zodat jij als reserveerder kan afrekenen voor 2 personen.

17) Ik ben al lid van een andere vereniging binnen Kampong. Kan ik dan gebruik maken van een dubbel lidmaatschap korting?

Nee, de prijzen voor leden binnen Kampong, ze winter- en zomerabonnementen, zijn zeer scherp. En zijn daarmee een flinke tegemoetkoming voor Kampong leden, die naast de eigen sport ook graag zouden willen squashen.